Меню
Количка

КАНЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ - ПУРИЧКИ 50ГР.

КАНЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ - ПУРИЧКИ  50ГР.
Hot
КАНЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ - ПУРИЧКИ 50ГР.
  • : В продажба
  • Модел: КАНЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ - ПУРИЧКИ 50ГР.
2.20лв.
без ДДС: 2.20лв.
КАНЕЛА - ПРЪЧИЦИ 50гр.
Cinnamomum cassia
Действие и приложение: При храносмилателни смущения. Повишава апетита, има антисептично и противопаразитно действие. Благоприятно действие при захарен диабет.  *Подправка.
Начин на употреба: 1/5 ч.л. (1гр) билка се залива с 250 мл вряща вода, похлупва се за 15 мин. Пие се 20 мин преди хранене, леко топъл.
*Чаят действа релаксиращо вечер, непосредствено преди лягане, с малко горещо мляко. 
* При захарна болест е благоприятно да се приема 1/2 чаена лъжичка канела на прах, разбъркана с 1 супена лъжица кисело мляко, преди всяко хранене
или 1 чаша отвара преди всяко хранене.
* Като подправка се добавя във солени ястия / самочрез парченце от пръчица, която се изважда, когято яденето е готово /. В сладки ястия се добавя канела на прах.
Предупреждения: Канела Касия съдържа малки количества кумарин. В малки количества кумарин съдейства за изхвърляне от тъканите на токсините и пречиства кръвта, също разрежда кръвта. Освен това той неутрализира вредните ефекти върху организма на канцерогенните нитрити и на нитратите, които се съдържат в минералните торове. Не се препоръчва да се употребява в големи количества, например повече от 3 грама / 1 чаена лъжичка / на ден при телесно тегло 60кг, тъй като уврежда черния дроб. Консумацията на канела до това количество е допустима и според Европейското законодателство не уврежда организма ча възрастен човек с тегло 60кг. Цитираните данни са на BFR - Немски Институт за Оценка на Риска в Храните.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър