Меню
Количка

ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА

ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА
ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА
ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА
ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА
ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА
  • : В продажба
  • Модел: ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА
2.80лв.
без ДДС: 2.80лв.

ЗЕЛЕНО СУРОВО КАФЕ НА ЗЪРНА РОБУСТА

Coffea robusta
Силен Антиоксидант с високо съдържание на Кофеин
Произход: Индонезия
Кафето Робуста расте в тропическите низини до височини 900 метра над морското равнище. Расте основно в регионите на кафения пояс, които са близо до екватора, от десетия паралел на север и десетия на юг.
Приложение: Подобно на всички останали храни и напитки, кафето играе роля в нашето физическо и психологическо благополучие. През годините то е било обект на множество изследвания.
Доказано е, че кафето увеличава бодростта и стимулира мозъчната дейност. Приема на умерено количество кофеин, който е една от основните съставки в кафето, увеличава скоростта с която се обработва информацията в мозъка и подобрява времето за реакция. Консумацията на кофеин се асоциира с повишена бодрост и стимулация на мозъчната дейност, водещи до подобрена концентрация при извършването на различни задачи, които изискват специално внимание и логическо мислене. Научни експерименти доказват ползите от кафе паузи по време на работа или докато човек учи, независимо дали е през деня или нощта.
Действие: Кафето е богат естествен източник на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали при обмяната на веществата. Свободните радикали са част от естествените процеси в организма, които възникват в следствие на клетъчния метаболизъм и чието естествено ниво може да бъде повишено под влияние на външни процеси като цигареният дим, инфекции, замърсявания, UV слънчеви лъчи. Натрупването на свободни радикали води до преждевременно стареене и болести, сред които някои видове рак, сърдечносъдови заболявания и др. Научни изследвания показват, че кафето съдържа значително количество антиоксиданти от групата на полифенолите и това го превръща в основен източник на антиоксиданти от този тип. Кафето намалява опасността от развитие на цироза на черния дроб при консумиращите алкохол. Консумиращите кафе по-рядко се сблъскват с болестта на Паркинсон. Кафето не предизвиква хипертония. Добре изпечените зърна кафе могат да унищожат бактерията Streptococcus mutans, която предизвиква кариес. Вече повече от десет години се използват кофеинови инжекции стимулиращи дишането на бебетата, когато то е остро нарушено.
 
Начин на приготвяне на чай: Кафето може да се смели сурово и да се пие като чай. Зелените зърна се смилат в кафемелачка и 1 чаена лъжичка се сварява с 500мл вода за 3-4 минути. Прецежда се. Чаят се изпива през деня до 15 часа, за да не пречи на съня. Чаят от неизпечено зелено кафе има лек вкус и светъл цвят. Силно тонизиращ.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър