Меню
Количка

Блог

07 юни Турмалин - какво представлява и как действа
admin 0 3789
Турмалинът е природен минерал (скъпоценен камък), със сложен и променлив състав, от който зависи и цвета на конкретния кристал. Той проявява пиро и пиезоелектрични свойства - при нагряване или механично триене в кристалната решетка протичат процеси, благодарение на които кристалът генерира слаб ток. В организма на всеки човек, при правилно съотноше..
16 май Какво представляват Етеричните масла
zdraveizdrave 0 894
  Етеричните масла са течности, съдържащи ароматни съединения, извлечени от различни растения и подправки. Най-често ароматите се извличат чрез процес на парна дестилация. По този начин се “улавят” ароматите от съответната суровина.   ВНИМАНИЕ! Етеричните масла, извлечени чрез химически процеси, не се считат за истински и могат да са токсични за ..
07 февр. Етерични масла за женската хормонална система
admin 0 985
Както всички знаем женските хормони са много чувствителни и лесно се разбалансират при наличието на определени ситуации в ежедневието на жената – струпването на стрес, напрежение, отговорности, грижа за децата, работа, домакинство и други. От хармонията на женските хормони зависи здравето, настроението, външния вид, съня, апетита, тонуса и реакци..
07 февр. Ролята на Пробиотика в период на пандемия и не само
admin 0 778
Терминът "пробиотик" произхожда от гръцкото про, "за", и биос, "живот" и е общо название за милиардите "добри" бактерии, населяващи стомашно-чревния тракт. Полезните бактерии подпомагат процеса на разграждане на храната и абсорбирането на хранителните вещества. В голяма степен може да се твърди, че храната се храносмила от нашата чревна флора. За..
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)